Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"Γράψε ένα γράμμα στον Αη Βασίλη"

πάρε χαρτί και μολύβι...


Τα τελευταία 20 χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται περίπου 100.000 γράμματα, με παραλήπτη τον αγαπημένο Αγιο όλων. Τον Αγιο Βασίλη.

Οι άνθρωποι των ταχυδρομείων προσπαθούν να απαντούν σε κάθε γράμμα, το οποίο έχει στοιχεία αποστολέα, με μια ευχετήρια κάρτα και ένα χριστουγεννιάτικο γραμματόσημο. «Η ετήσια δράση των ΕΛΤΑ "Γράψε ένα γράμμα στον Αη Βασίλη" έχει καθιερωθεί στη συνείδηση μικρών και μεγάλων» δήλωσε ο κ. Χρήστος Βαρσάμης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ και συμπληρώνει: «Εφέτος αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, πιο σημαντικό και προσφέροντας στα παιδιά ένα πραγματικό δώρο». Τα ΕΛΤΑ «προσέλαβαν» έναν πολύτιμο... συνερ-γάτο, τον Ερμιμικό Πις-Φις (γιατί πηγαίνει τα γράμματα στο πι και φι), ο οποίος αναλαμβάνει να μετατρέψει τα γράμματα των παιδιών σε βαρκούλες και να τα παραδώσει στον Aη Βασίλη… αυτογατοπροσώπως, ταξιδεύοντας στον ουρανό με το ιπτάμενο ποδήλατό του.
«Ο γάτος Πις Φις ήταν ο βοηθός του Αη Βασίλη στο πρώτο μου παραμύθι "Οι πειρατές της καμινάδας" πριν από 40 χρόνια περίπου» τονίζει από την πλευρά του και ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς ο οποίος και διευκρινίζει: «Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση των ΕΛΤΑ για τη συγγραφή της απάντησης σ' όσους στείλουν γράμμα στον Αγιο Βασίλη».

Ετσι, γράφει ο Ερμιμίκος: «Εγώ που σου γράφω είμαι ο αγαπημένος γάτος του Αϊ Βασίλη και πολύτιμος συνεργάτος των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εγώ είμαι που παραλαμβάνω αυτογατοπροσώπως τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στον Αη Βασίλη, τα κάνω βαρκούλες για να είναι πιο ανάλαφρα και καλοτάξιδα και με το ιπτάμενο ποδήλατό μου ταξιδεύω στον ουρανό και του τα παραδίδω. Ετσι θα γίνει και με το δικό σου γράμμα. Μείνε ήσυχος ότι θα το παραδώσω στον Αη Βασίλη». Την εικόνα του γάτου Ερμή, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, η οποία κοσμεί την κάρτα απάντησης, επιμελήθηκε η εικογράφος κυρία Λίζα Ηλίου.Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καλούν όλους τους μικρούς τους φίλους, αλλά και όσους σε πείσμα των καιρών επιμένουν στην αθωότητα, να γράψουν ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη, και τους διαβεβαιώνουν ότι ο Ερμιμίκος Πις Φις θα μεταφέρει τις σκέψεις και τις ευχές τους. «Οσο υπάρχει γενναιοδωρία, στοργή και φροντίδα θα υπάρχει Αγιος Βασίλης 1000 χρόνια από τώρα, 10 φορές και 10.000 χρόνια από τώρα»  υπογράμμισε ο κ. Τριβιζάς ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία: «Η δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι ένας τρόπος να παραμεριστεί το παραπέτασμα που μας χωρίζει απ' τον αθέατο κόσμο, εκεί όπου ζει ο Αγιος Βασίλης».

αναδημοσίευση από: το vima.gr

;
  • 25ο Δημοτικό Νίκαιας Β1

  • Blogger Wordpress Gadgets